• cooperatie samenwerken

Jeroen Leclercq is JLQ consultancy

Al in 2003 wist Jeroen Leclercq dat de coöperatieve vereniging, in aangepaste vorm, nog wel eens een interessante rechtspersoon zou kunnen worden voor het Midden en Klein Bedrijf (MKB). En dit bleek na 2010 helemaal niet zo gek gedacht.

Jeroen werkt sinds 2000 als ondernemer. Eerst als fotograaf en reorganisatiemanager en vervolgens als directeur van een HBO opleiding in Amsterdam.  Daarna deed hij klussen in verkoopmanagement en reorganisaties en gaf algemeen bedrijfsadvies.

Sinds 2010 is hij zich helemaal gaan bezighouden met het helpen van ondernemingen om hun bedrijfsvoering te verbeteren.  Door zijn deskundig advies lukt het om binnen eigen organisaties samenwerkingen  door te voeren en verschillende ondernemers samen te laten werken. Zo ontstaat schaalvergroting  en kunnen kosten en diensten worden geoptimaliseerd.

Jeroen doet dit onder andere vanuit zijn eigen organisatie JLQ consultancy of samen met verschillende adviesbureaus en juristen. Of het nu gaat om samen een nieuwe onderneming op te zetten, om krachten te bundelen in een start-up of omdat er de wens is om gezamenlijke investeringen  te doen.

JLQ consultancy helpt en adviseert het gehele traject. Van vooronderzoek tot en met oprichting bij een notaris. Het kan dan gaan om een VOF vanuit 2 of meer eenmanszaken, een Besloten Vennootschap (BV)  of coöperatie, om het omzetten van een maatschap naar een andere samenwerkingsvorm, een praktijkovername of het optuigen van een facilitair bedrijf, bijvoorbeeld tussen zorginstellingen. JLQ consultancy heeft ondertussen meer dan 100 samenwerkingen vorm gegeven.

We vinden altijd de optimale samenwerkingsvorm voor jullie bedrijf of organisatie in het MKB en in de zorg.