Coöperatie vormen

JLQ consultancy helpt en adviseert over welke coöperatie vorm het beste bij uw samenwerking past.

Inkoop
coöperatie

Als zelfstandig ondernemer met eigen opdrachtgevers is het voordelig om op het gebied van inkoop, marketing, administratie of bedrijfsruimte samen te werken. Een faciliterende coöperatie biedt de oplossing. Je koopt dan in bij je eigen coöperatie en dat is stukken voordeliger.

Investerings
coöperatie

Zoek je een alternatief voor een BV dat vriendelijker oogt en flexibeler is? Of wil je samenwerken met een mogelijk wisselende groep mensen en daarbij samen geld investeren? In deze gevallen is een investeringscoöperatie een goede oplossing.

Ondernemers
coöperatie

Als zelfstandige je eigen ‘ik’ blijven, maar wel samenwerken en daar de voordelen van meepakken? Dat kan met een ondernemerscoöperatie. Je behoudt je zelfstandigheid, je eigen activiteiten én je bent onderdeel van het grote geheel. Zo worden alle opbrengsten direct verdeeld.

Coöperatie voor
zorgprofessionals

Gemeenten, zorgkantoren en verzekeraars doen niet graag zaken met ‘losse’ professionals. Zij geloven meer in het samenwerken met coöperaties van zorgverleners die al WTZi erkend zijn. Ook als je werkt voor individuele cliënten helpt het als je samenwerkt in een coöperatie.

Start-up
coöperatie

In een start-up wil je samen verplichtingen aangaan of een webdomein of merknaam registeren. Daarvoor heb je een rechtspersoon nodig. Veel mensen kiezen dan een BV. Een coöperatie heeft grotendeels dezelfde eigenschappen als de BV maar is veel flexibeler.

Werknemer
coöperatie

Samenwerken in loondienst in een onderneming waar iedereen eigenaar is kan in een werknemerscoöperatie. Als lid van deze coöperatie heb je, net als alle ander leden, inzage in de financiën, besluit je met elkaar over salarissen, inkoopdeals en teamactiviteiten.